Ден на отворените градини на Яблена Натура в с. Радотина

Публикувано на: 31/05/2022
Embed

Събитието "Ден на отворените градини" Яблена Натура се проведе на 28 май в с. Радотина и зададе началото на едно по-добро бъдеще, давайки старт на мисията да даде нужните знания и опит на българските производители, търговски вериги и преработватели, за да превърне България "Зелената градина на Европа".


Една такава ползотворна и благоприятна среда за обмяна на опит и контакти


между производители, преработватели и търговци, е само плюс към основния информационен поток, съдържащ в себе си важни специфики за най-новите иновации и практики в сектор "Плодове и Зеленчуци".


“България има потенциала да произвежда високо качествени плодове и зеленчуци. Именно затова предприехме първата стъпка към общата ни цел да направим България #ЗеленатаГрадина на Европа”, споделят от Яблена Натура.


Лектори, които взеха участие в събитието:


Мими Найденова, дългогодишен агроном и съветник за практики по биодинамично земеделие


Димитър Боршуков - вносител и производител на микроорганизми


Проф. Д-р Димитър Домозетов д-р хон. кауза, който е допринесъл за развитието на овощарството в България, Сърбия, Македония и Китай.


Акад. Проф. Валентин Дрозда от Украйна - ентомолог с 50 г. стаж в областта и главен консултант на биологична лаборатория на Органик Инвест Био Защита.


Г-н Назарков, агроном-магистър в растителната защита, с богат опит в оранжерийното и полско зеленчукопроизводство, както и в търговската дейност на международни компании за препарати и торове за земеделието.


Тодор Джиков, председател на Национална Асоциация на Картофопроизводителите.


Марк Цеков, пиар и организатор на "Ден на отворените градини", който изнесе лекция на тема ‘Дигитализация” и сподели пред камерата на Code
Health TV, че “ако ние не покажем на децата, че да се храниш здравословно е фешън, няма на кой друг"


Организаторите на събитието отправят своите благодарностти към партньори си от Billa, Lidl, eBag, Harmonica, ZoyaBg, BalevBIO, VEDA, Сдружение за "Достъпна и качествена храна" и "Национална Браншова Камара Плодове и Зеленчуци", както и на медийните партньори от CodeHealthTV, AgroTV, Agrozonа, Luboslovie.bg и Българските Истории, за проявения професионализъм.

 


От Яблена Натура споделят още:


“Без вашето присъствие направата на първата крачка нямаше да бъде възможна. Обединението ни в общата ни кауза, а именно да направим България велика, отново накара много от присъстващите да се замислят за нечувани досега теми и практики и се създаде силен отзвук в производителите, имащи желание да произвеждат истинска храна.


На свои ред, много търговци потърсиха чистата и енергийно заредена продукция, преработвателите измислиха нови продукти, а още по-важно е, че успяхме и да дадем вътрешно спокойствие на майките от сдружение "SAVE HER" с учредител Христина Зарева, като те вече знаят откъде да набавят храната за прекрасните си деца.


Сдружение "SAVE HER" е лична мисия не само на Яблена Натура, но и на всеки един от нас. Всеки от нас има майка, сестра, дъщеря, племенница или поне една специална жена в живота. Именно те ЖЕНИТЕ с главно Ж са тези, които са крехки и ние трябва да отнасяме с тях с особено внимание. Благодарим им, че ни мотивират и вдъхновяват да продължаваме да помагаме на жени, жертви на домашно насилие.


С нетърпение очакваме следващото ни събитие през идната година. С още повече изненади и лектори на световно ниво.”


Повече за Яблена Натура: https://yablenanatura.com/

Още от тази категория

Още видеа
Още видеа

Най-гледани

Още видеа
Още видеа

Абонирайте се и научете първи най-интересното което сме ви подготвили