Щедрият Вторник през 2021 г в България

Публикувано на: 29/11/2021
Embed

Тази година празникът на дарителството и щедростта е на 30 ноември.

#ЩедриятВторник или #GivingTuesday е глобална инициатива. Идеята се появява в САЩ през 2012 г. като реакция спрямо Черния петък и манията по безконтролно пазаруване по празниците, когато повечето хора, заливани отвсякъде с рекламна информация, купуват твърде много и ненужни вещи.

Фондация BCause е официален партньор за България на световното движение, подкрепя български организации, фирми, граждани и медии да отбележат деня и го популяризира. 

Както всяка година от 2012 г. насам, в повече от 100 държави по света, #ЩедриятВторник / #GivingTuesday ще бъде денят, в който технологиите и виртуалните общности помагат на милиони хора да даряват и да споделят, а на стотици хиляди организации – да се свържат с нови и стари поддръжници. Всички празнуват щедростта и промените, които тя носи в живота на хора и в околната ни среда. На този ден онлайн платформите за даряване ще съберат отново милиони, а организациите ще отворят (поне виртуално) вратите си за доброволци и съмишленици, за да покажат работата и резултатите си.

През миналата 2020 г., въпреки COVID кризата, хората в България дариха 226 489 лева за благотворителни каузи на двете дарителски платформи DMSbg.com и Platformata.bg само за двете седмици, посветени на празника. 

#ЩедриятВторник през 2021 в България

В България ще отбележим #ЩедриятВторник за пети път – с едномесечна дарителска онлайн кампания в Platformata.bg и в DMS 17777. Очакваме в кампанията да се включат десетки организации и фирми, както всяка година.

Още от тази категория

Още видеа
Още видеа

Най-гледани

Още видеа
Още видеа

Абонирайте се и научете първи най-интересното което сме ви подготвили